Lasati pe contul meu in mesaje,numele ,prenumele,adresa completa si un nr de telef.Nu pot trimite colet fara nume de destinatar.Va mut poza cu planta in albumul ,,plante disponibile,,.
Buna ziua!am si eu o floare de pachistachi si as dori daca se poate sa-mi dați un sfat:anul acesta nu a înflorit de loc si are frunzele strânse lângă tine parca ar avea nevoie de ceva,nu îmi dau seama ce se întâmplă cu el,vă mulțumesc.
Am o beloperone in ghiveci cu aceleasi dimensiuni de asta primavara.desi sta afara in pergola cu cateva ore de soare pe zi tot nu creste mai deloc.poate imi dati un sfat de ingrijire.multumesc
Nu soarele e de vină ,a mea stă doar la umbră...ci pămîntul.Are nevoie de um substrat afînat (ex.Florimo sau Floria)si îngrăsămînt pt plante cu flori o dată pe săptămînă din aprilie pînă în septembrie (inclusiv).
Plantează—i în pahare transparente de plastic (de unica folosintă)dacă folosesti pahare mici merg perfect borcanele de 370g(ex.cele de mustar),dacă folosesti pahar mare de 300ml,atunci pune borcan de 800gr,care vin perfect ..
Cînd vor creste rădăcini(se vor vedea prin pahar)dai borcanul jos.Nu uzi plantele de sub borcan deloc,deoarece îsi iau suficientă apă din condensul format în interiorul borcanului.Aerisesti cîteva secunde,o dată pe săptămînă..
La ce vă referiti...la pachistachis sau la leandrii?
Eu ,plantele mele de pachistachis nu le—am tuns niciodată,au acum cam 2m înăltime .Înlătur primăvara doar crengutele uscate .Dacă doriti sa rămînă pitic puteti să—l tundeți si acum în toamnă numai că trebuie obligatoriu să—l tineti la căldură(+20 grade)si multă lumină ,altfel lăstarii care vor creste peste iarnă ne—avînd ce le trebuie vor muri si riscati să pierdeți planta.Cel mai bine ,tundeți-o în martie-aprilie cu două trei săptămîni înainte de a o scoate afară.Leandrii tunși în februarie-martie ,peste iarnă trebuie ținuti în încăperi racoroase cu temp.între +4/+10grade constant,de ex.beciuri,garaje,magazii.
Da ,asa se întîmpla cînd schimbă locatia,dar nu—ți face griji își va reveni repede....Îi vor cădea toate frunzele si florile si după aceea va lăstării .Să uzi puțin si rar,cam o dată pe săptămînă ....apa în exces poate să-l omoare si să nu scadă temperatura sub 10°—13°nu-i face bine...
Nu este mov este un roz mai spre lila....bătut,dar are un parfum f.puternic si niste flori f.mari...Dacă vrei mov încearcă pe la Diana(dia) dacă are Barcelona..
Este roseum plenum —nu am pus deloc la prins din el fiind mic...a fost prima înflorire...vă pun la primăvară...aceiasi culoare o are si nr24- leandrul variegat...are si frunzișul atrăgător...
Eu nu le fac nimic special,florile trecute cad singure iar locul va fi ocupat de altele ....Ca să facă flori toată vara are nevoie de îngrăsămînt pt plante cu flori,o dată pe săptămînă.
Greu de ales si greu de pastrat,cand sptiul e o problema acuta...insa ingeniozitatea e la-ndemana ,iar bucuria de a-i vedea si a le inspira parfumul ,poate fi o adevarata revelatie!
Da aici aveti dreptate.....cu alesul unei culori e trebă f.f.f.grea,cînd mi-am comandat primii 15 leandrii am avut de ales din peste 50 de culori .Mi-a trebuit o săptămîna în care am făcut si refăcut la liste,pînă la urmă m-am hotărît pentru soiurile parfumate .Trebuie ţinut cont că sunt plante mari ,cu timpul devin niste mici copăcei care pun probleme cu iernatul.
Da,obligatoriu.Cazarea în aer liber îi prieşte de minune,dar să nu fie prea devreme,adică să nu aibe parte de nopţi sub 10 grade,fluctuaţiile de temperatură nu-i plac.
Nu trebuie mutate în vase mari,dacă are 30-40 cm înălţime îi trebuie un vas cu circumferinţa de15-17cm,după aceea în fiecare an mutaţi în vase mai mari treptat.Puteţi sa şi tundeţi planta dacă doriţi ,eu nu le-am tăiat niciodată,şi sunt destul de ,,bătrînele,,13 şi 17 ani. În timp dezvoltă lăstari de pe rădăcină formînd tufă.Vara trebuie să administraţi îngrăşămînt pt o înflorire abundentă.În momentul în care planta are deja peste 1m iar ghiveciul peste 40cm atunci stopaţi transplantările si schimbaţi doar pămîntul de la suprafaţă 5-10cm, primăvara.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.